…buiten de deur eten. En niet omdat ik te lui ben om te koken (ik kook in principe elke dag, en altijd from scratch), maar omdat ik het heerlijk vind om iets anders te eten dan wat ik zelf kook. Of het nu bij mijn ouders thuis is, bij vrienden of in een restaurant; buiten de deur eten vind ik heerlijk!
En dus moet ik mij soms een beetje inhouden om niet te vaak tegen Echtgenoot te zeggen: "zullen we uit eten gaan?". Het eten is namelijk niet altijd gezonder en met mijn voornemen om dan eindelijk toch echt thuisblijfmama te worden kunnen we deze kostenpost niet veel langer meer in stand houden.
Afgelopen week was ik dan ook erg trots op mijzelf dat ik deze verleiding kon weerstaan. Ik had een enorme zin in schnitzel met champignon-roomsaus, iets wat ik enkel eet als we in het eetcafe bij ons in de buurt eten. Ik besloot dit zelf te maken! Omdat ik nogal laat was in het plannen van de maaltijd had ik helaas geen tijd om het vlees helemaal zelf te bereiden en werd het een voorgekruid wiener schnitzel van de supermarkt. De rest maakte ik wel zelf. Hieronder vind je het recept voor de champignon-roomsaus:
Champignon-roomsaus
Nodig:
- kastanjechampignons (ongeveer 250 gr), in stukjes of plakjes gesneden
- pakje soya-room (mag ook haver zijn, of slagroom als je liever zuivel gebruikt)
- 2 teentjes knoflook
- klontje gras-/roomboter
- kruiden naar smaak, ik gebruikte: zout, zwarte peper, paprikapoeder, kurkuma, peterselie
- beetje kokosolie om in te bakken
De kokosolie in een kleine koekenpan laten smelten. Vervolgens de champignons met de knoflook hierin bakken tot ze zacht zijn. In een kleine steelpan de boter laten smelten. De kruiden voeg je daarna toe. Vervolgens de kookroom toevoegen. Deze een beetje verwarmen. Daarna voeg je de champignons toe en laat je het geheel nog wat koken/sudderen zodat de smaak lekker intrekt.
De saus aten wij bij de schnitzels, met basmati-rijst en sperziebonen. Je kunt de saus ook door pasta doen, of met frietjes of gekookte aardappelen eten. Het eventuele restje kun je gebruiken als basis voor een soep of groentesausje (ik deed er prei doorheen en dat was ook erg lekker).
Eet smakelijk!
En dus moet ik mij soms een beetje inhouden om niet te vaak tegen Echtgenoot te zeggen: "zullen we uit eten gaan?". Het eten is namelijk niet altijd gezonder en met mijn voornemen om dan eindelijk toch echt thuisblijfmama te worden kunnen we deze kostenpost niet veel langer meer in stand houden.
Afgelopen week was ik dan ook erg trots op mijzelf dat ik deze verleiding kon weerstaan. Ik had een enorme zin in schnitzel met champignon-roomsaus, iets wat ik enkel eet als we in het eetcafe bij ons in de buurt eten. Ik besloot dit zelf te maken! Omdat ik nogal laat was in het plannen van de maaltijd had ik helaas geen tijd om het vlees helemaal zelf te bereiden en werd het een voorgekruid wiener schnitzel van de supermarkt. De rest maakte ik wel zelf. Hieronder vind je het recept voor de champignon-roomsaus:
Champignon-roomsaus
Nodig:
- kastanjechampignons (ongeveer 250 gr), in stukjes of plakjes gesneden
- pakje soya-room (mag ook haver zijn, of slagroom als je liever zuivel gebruikt)
- 2 teentjes knoflook
- klontje gras-/roomboter
- kruiden naar smaak, ik gebruikte: zout, zwarte peper, paprikapoeder, kurkuma, peterselie
- beetje kokosolie om in te bakken
De kokosolie in een kleine koekenpan laten smelten. Vervolgens de champignons met de knoflook hierin bakken tot ze zacht zijn. In een kleine steelpan de boter laten smelten. De kruiden voeg je daarna toe. Vervolgens de kookroom toevoegen. Deze een beetje verwarmen. Daarna voeg je de champignons toe en laat je het geheel nog wat koken/sudderen zodat de smaak lekker intrekt.
De saus aten wij bij de schnitzels, met basmati-rijst en sperziebonen. Je kunt de saus ook door pasta doen, of met frietjes of gekookte aardappelen eten. Het eventuele restje kun je gebruiken als basis voor een soep of groentesausje (ik deed er prei doorheen en dat was ook erg lekker).
Eet smakelijk!
Klinkt toch hartstikke smakelijk? Echt thuisblijfmoeder waardig ;-)
BeantwoordenVerwijderenWat goed dat je het zelf hebt gemaakt! Je kunt zo als het ware thuis 'restaurantje spelen'. Dat doen mijn man en ik ook regelmatig.
BeantwoordenVerwijderenHuisvlijt